Κοινοπραξία Παραγωγών κι Εξαγωγέων Αγροτικών Προιόντων Μεσσηνιακής Μάνης

Η κοινοπραξία, λειτουργεί στο χωριό Κάμπος της κοινότητας Αβίας, του δήμου δυτικής Μάνης, στην περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης, στο νότιο τμήμα του νομού Μεσσηνίας, με μοναδικό αντικείμενο την παραγωγή και τυποποίηση Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου, Μελιού καθώς κι Επιτραπέζιων Ελιών.



Οι άνθρωποι

Αποτελούν τον «κινητήριο μοχλό» της κοινοπραξία μας και διακρίνονται :

  • Για την άρτια επαγγελματική τους κατάρτιση.
  • Για την άριστη γνώση τους σχετικά με το προιόν.
  • Για την αγάπη και το μεράκι τους, πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους.
  • Για τους στόχους και τις επιδιώξεις τους, για ανάδειξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
  • Για την επιθυμία και την νοοτροπία τους σχετικά με την πρόοδο, την εξέλιξη και την καινοτομία.

Σημεία Υπεροχής

  • Η συγκεκριμένη περιοχή της Αβίας, με τις ιδανικές τοπικές, εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.
  • Η απαράμιλλη κι ανώτατη ποιότητα που προσφέρει η ποικιλία της Κορωνέικης ελαιοποιήσημης ελιάς, καθώς και οι ποικιλίες των επιτραπέζιών ελιών Καλαμών κι Αθηνολιάς ή Ματσολιάς.
  • Το απέραντο οικοσύστημα της περιοχής μας που είναι πλούσιο και διάσπαρτο από εκατοντάδες είδη βοτάνων κι αγριολούλουδων.
  • Η διαδικασία καλλιέργειας και συγκομιδής που μεταφέρεται αναλλοίωτη από γενιά σε γενιά.
  • Διαθέτουμε σύγχρονες εγκαταστάσεις κι εξοπλισμό.
  • Διαθέτουμε πιστοποιημένο σύστημα ασφάλειας-υγιεινής και διαχείρησης ποιότητας (HACCP - ISO 9001:2008 και ISO 22000: 2005), oπότε αναφερόμαστε σε άριστες συνθήκες, κατά την επεξεργασία, παραγωγή κι αποθήκευση των προιόντων μας.

Ποιότητα και Παράδοση κατά την επεξεργασία και την παραγωγική διαδικασία

  • Πίεση – ελαιοποίηση σε παραδοσιακό ελαιουργείο με μυλόπετρες, κυριολεκτικά εν ψυχρώ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σε όλα τα στάδια παραγωγής, μέχρι το τελικό προιόν.
  • Συσκευασία χωρίς καμία επιπλέον επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του φιλτραρίσματος, ώστε να μη λείπει από το ελαιόλαδο κανένα από τα πολύτιμα κι ευαίσθητα οργανοληπτικά συστατικά του.
  • Συλλογή επιτραπέζιας ελιάς από το ελαιόδεντρο με το χέρι, διαλογή με αυστηρά κριτήρια, επεξεργασία με την τοπική παραδοσιακή συνταγή, συσκευασία σύμφωνα με τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής.
  • Παραγωγή μελιού με απόλυτα φυσικές μεθόδους, σε χαμηλές θερμοκρασίες, δίχως την υποστήριξη της τροφής των μελισσοσμηνών με ζάχαρη.

Αποτέλεσμα:

  • Υψηλή και σταθερή ποιότητα των προιόντων μας.
  • Άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που απέχουν πολύ απ’ τα συνηθισμένα.